Ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ «ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ» ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ ΚΑΤΡΙΤΣΗ

ΕΚΠΟΜΠΗ 9η  ( ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ )

ΚΥΡΙΑΚΗ 26  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 4 μ.μ  ΕΡΤ 1

 

Μια ζωή γεμάτη μουσική και νότες. Ο καταξιωμένος μαέστρος και συνθέτης Γιώργος Κατσαρός, μιλά στην Έλενα Κατρίτση για τις μελωδίες και τους ανθρώπους που αγάπησε περισσότερο στη ζωή του. Ο σπουδαίος σαξοφωνίστας  διηγείται περιστατικά από την εποχή που έπαιζε μουσική στα καμπαρέ για τον αμερικανικό στόλο και εξηγεί ποιος ήταν ο λόγος που ο Στ.Καζαντζίδης έκανε δέκα χρόνια να του μιλήσει. Ακόμη, θυμάται την ημέρα που ο νεαρός τότε Γ.Βαρθακούρης τον επισκέφτηκε με ένα τετράδιο γεμάτο στίχους.

Η μεγάλη του καλλιτεχνική διαδρομή ξεκινά σε μικρή ηλικία στα καντούνια της Κέρκυρας με τη Φιλαρμονική ορχήστρα της πόλης .

Έχει γράψει μουσική για περίπου 1500 τραγούδια και με τις μελωδίες του έχει ¨ντύσει¨ περισσότερες από 100  ελληνικές ταινίες και άλλα τόσα θεατρικά έργα. Πραγματοποίησε μεγάλες περιοδείες στην Ευρώπη και τις  ΗΠΑ και συνεργάστηκε με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής.

Ο Γιώργος Κατσαρός μιλά για τις όμορφες αλλά και τις δύσκολες στιγμές της ζωής του, για τα παιδιά του και τη σύζυγό του Μιρέλλα, την οποία έχασε πρόσφατα.

Για τον άνθρωπο Γιώργο Κατσαρό, την ευγένεια και τη γενναιοδωρία της ψυχής του, μιλούν οι: Γιάννης Πάριος, Αντώνης Αντωνιάδης, πατέρας -Γεώργιος Μεταλληνός και ο Αντώνης  Λουδάρος.