«Η ΣΙΑ ΚΟΣΙΩΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ»

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, στις 16.00, ΕΡΤ1

Η Σία Κοσιώνη, δημοσιογράφος και επιτυχημένη παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, αφήνει για λίγο τη θέση της και κάθεται πρώτη φορά στη θέση που μέχρι σήμερα έβαζε τους προσκεκλημένους της.

Αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην πορεία της στον χώρο της δημοσιογραφίας και της τηλεόρασης και δίνει τη δική της απάντηση σε όσους αμφισβητούν την επαγγελματική της ταυτότητα. Μιλά για τα ντιμπέιτ που γίνονται στη δουλειά και στο σπίτι, για «τα παράπονα στον δήμαρχο» και κάνει μία από τις ερωτήσεις που έχει σκοπό να θέσει στον Κώστα Μπακογιάννη, στην τελευταία της συνέντευξη πριν αποφασίσει να αφήσει το επάγγελμα, για να καταλάβει, όπως του έχει πει, τι σημαίνει σκληρή συνέντευξη. Εκείνος, θυμάται την πρώτη τους συνάντηση, ξεκαθαρίζει ποιος υποχωρεί όταν διαφωνούν και αναφέρει όσα ξεχωρίζει σε εκείνη στους ρόλους της, ως επαγγελματίας, σύντροφος και μητέρα.

Συνήθως, στις μέρες μας, οι σχέσεις πεθεράς – νύφης δεν έχουν ενδιαφέρον, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Η Σία Κοσιώνη ανήκει σε αυτές, αφού η πεθερά της, Ντόρα Μπακογιάννη, είναι εκτός από πολιτικός με μακρά πορεία, μία γυναίκα με έντονη προσωπικότητα, που δεν χαρίζεται σε κανέναν.  Αναφέρεται στη σχέση τους και στα συναισθήματα που είχε, όταν εκφώνησε την είδηση για την περιπέτεια της υγείας της, αλλά και στη συνέντευξη που πήρε το 2015, από την τότε Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Με τη βοήθεια της μητέρας της γυρνάμε στα παιδικά και εφηβικά της χρόνια, τότε που γέμιζε με στιχάκια τα τετράδια. Με τον κόουτς, Παναγιώτη Γιαννάκη, μαθαίνουμε τη σχέση που έχει με τον αθλητισμό, ενώ ο Λάκης  Γαβαλάς κρίνει την εικόνα της.  Ο διευθυντής της Καθημερινής, Αλέξης Παπαχελάς και η Λιάνα Κανέλη, δημοσιογράφος, πολιτικός και ένα από τα πιο εμβληματικά πρόσωπα στο χώρο των ειδήσεων, σχολιάζουν την παρουσία της στον χώρο της τηλεόρασης, μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

Παρουσίαση / Αρχισυνταξία: Έλενα Κατρίτση

Σκηνοθεσία: Κώστας Γρηγοράκης

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Μιχελής

Μοντάζ: Παναγιώτης Σταματόπουλος

Μουσική Επιμέλεια: Σταμάτης Γιατράκος