Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, στις 16.00, ΕΡΤ1

Το αγαπημένο συγγραφικό δίδυμο των μεγάλων επιτυχιών στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας, σε μία πολύ προσωπική συζήτηση, ανατρέχουν στα παιδικά τους χρόνια, ξεφυλλίζουν παλιές φωτογραφίες και θυμούνται την πρώτη γνωριμία τους.

Αναφέρονται σε αυτά που έχουν κερδίσει στα τριάντα πέντε χρόνια της επαγγελματικής τους συνεργασίας και φιλίας, στις ζωές των ηρώων τους και στους δικούς τους φόβους. Μιλούν για τις απώλειες που τους κόστισαν και τους τρόπους που έχουν βρει, ώστε να ξεπερνούν κάθε δυσκολία.

Ο Θανάσης, εκμυστηρεύεται  το όνειρο του να γίνει αθλητικογράφος και ο Μιχάλης τον «εφιάλτη» που έζησε, όταν ο πατέρας του, του ανακοίνωσε ότι θα έπρεπε να δουλέψει προκειμένου να συνεχίσει τις σπουδές του, αλλά και τη συγγνώμη που του ζήτησε λίγο πριν «φύγει», επειδή δεν τον πίστεψε όταν έκανε τα πρώτα καλλιτεχνικά βήματα του.

Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, η Νένα Μεντή, η Κάτια Δανδουλάκη, ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, η Άννα Βαγενά, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, είναι μερικοί μόνο από τους πολλούς και αγαπημένους ηθοποιούς που πρωταγωνίστησαν σε έργα τους. Θυμούνται πως τους γνώρισαν και μοιράζονται μαζί μας χαρακτηριστικά περιστατικά που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους με τα παιδιά, όπως τους αποκαλούν ακόμα και σήμερα, μπροστά και πίσω από τις κουΐντες και τις κάμερες.

Παρουσίαση / Αρχισυνταξία: Έλενα Κατρίτση

Σκηνοθεσία: Κώστας Γρηγοράκης

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Μιχελής

Μοντάζ: Παναγιώτης Σταματόπουλος

Μουσική Επιμέλεια: Σταμάτης Γιατράκος