ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ

ΕΚΠΟΜΠΗ 12η

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 OΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 4 μ. μ. ΕΡΤ1

 

Η Ολυμπιονίκης  Άννα Κορακάκη στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη μετά την κατάκτηση του χρυσού στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Μπολόνια και τον θρίαμβο στο Ρίο με την κατάκτηση του χρυσού και του χάλκινου μεταλλίου, μιλά στην Έλενα Κατρίτση για τις μοναδικές στιγμές συγκίνησης και υπερηφάνειας που ένιωσε, όταν ανέβηκε στο υψηλότερο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων. Περιγράφει τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες προπονείτο τα προηγούμενα χρόνια δίνοντας μόνη με τον πατέρα της τη μάχη της προετοιμασίας.  « Όσο κι αν ο τρόπος μου φάνηκε σε πολλούς καυστικός, εγώ εκφράστηκα με απόλυτη ειλικρίνεια. Για πρώτη φορά είχα ένα τόσο μεγάλο βήμα και δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να φανεί ότι όλα ήταν ρόδινα. Κάποιοι παρερμήνευσαν αυτά που είπα, τα παρεξήγησαν… Δεν προσέβαλα, δεν έθιξα κανέναν», τονίζει η 20χρονη Ολυμπιονίκης.

Οι προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών στο Ρίο χάρισαν στη χώρα μας 6 μετάλλια στην Ολυμπιάδα και 13 μετάλλια στην Παραολυμπιάδα.

Ο “χρυσός γίγαντας” της άρσης βαρών, ο Παραολυμπιονίκης Παύλος Μάμαλος μιλά για όσα πέρασε μέχρι να καταφέρει να κατακτήσει την κορυφή. « Κάποιες φορές περνάω από το σχολείο… Θυμάμαι τι πέρασα και δακρύζω. Τους συγχώρεσα όμως… Άκουγα διάφορα όταν κυκλοφορούσα, όπως πού πάει ο ανάπηρος…  Το έχω ξεπεράσει πια. Η ζωή συνεχίζεται…»

Ο Παύλος Μάμαλος δεν κρύβει την αδυναμία που έχει στη μητέρα του: « Πριν κοιμηθώ μιλάμε στο τηλέφωνο… Παίρνω την ευχή της… ήταν δίπλα μου πάντα και παντού…».

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ατομικό BC3 και το χάλκινο με τα ζευγάρια BC3 μαζί με τον Νίκο Πανανό και την  ‘Αννα Ντέντα, συγκλονίζει με τα λόγια του….. « Δεν κάνει η αναπηρία τη διαφορά. Αν κάποιος θα γίνει καλός ή κακός άνθρωπος, αν θα προσφέρει ή δε θα προσφέρει,  έχει να κάνει με τον χαρακτήρα κι  όχι με το  σώμα… Κανείς δεν ξέρει πώς εξελίσσεται  ένας άνθρωπος με ή χωρίς αναπηρία… Κάθε παιδάκι, αν μεγαλώσει σωστά και πάρει τα απαραίτητα εφόδια, δυνητικά μπορεί να γίνει ένας υπέροχος άνθρωπος..!».

 

«ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ» ΚΥΡΙΑΚΗ 30 OΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 4 μ. μ. ΕΡΤ1