«Ο ΦΡΕΝΤΥ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ» ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΦΡΕΝΤΥ ΓΕΡΜΑΝΟ

ΕΚΠΟΜΠΗ 12η

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 4 μ. μ. ΕΡΤ1

 

“Ο Φρέντυ που αγάπησα” θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του βιβλίου, στο οποίο οι πιο κοντινοί του άνθρωποι θα έγραφαν το δικό τους ξεχωριστό κεφάλαιο. Η Ναταλία, η σύζυγός του Μαρία Ιωαννίδου αλλά και η Ελένη Σαμαράκη, ο Τίτος Πατρίκιος, ο Νίκος Χατζηνικολάου και η Βεργινία Βεντουράκη μιλούν στην Έλενα Κατρίτση για τον αγαπημένο τους Φρέντυ.

Ο Φρέντυ Γερμανός  έγραψε ιστορία στην ελληνική τηλεόραση με τον μοναδικό τρόπο που παρουσίαζε τις εκπομπές του, τις γνώσεις, το χιούμορ αλλά και το ιδιαίτερο στυλ που είχε. Κατάφερνε να ξεδιπλώνει άγνωστες πτυχές της ζωής των καλεσμένων του, είτε επρόκειτο για προσωπικότητες είτε για απλούς ανθρώπους που ξεχώριζαν για τις πράξεις τους, με σεβασμό αλλά και με την ευγένεια που τον χαρακτήριζαν ως άνθρωπο.

Όλη του τη ζωή, την πέρασε συντροφιά  με τον ήχο  των πλήκτρων  της αγαπημένης του γραφομηχανής. Ξεκίνησε από το ρεπορτάζ, (αρχικά στην ”Ελευθερία”, στη συνέχεια στη “Μεσημβρινή” και αργότερα στην “Ελευθεροτυπία”), αγάπησε τη δημοσιογραφία αλλά το μεγάλο του πάθος ήταν η συγγραφή βιβλίων. Με το γνωστό του χιούμορ συνήθιζε να λέει:. “Ξεκίνησα να γίνω συγγραφέας αλλά στον δρόμο έκανα δύο λάθη: έγινα δημοσιογράφος και έκανα τηλεόραση. Ήταν σαν να ξεκίνησα να χορέψω μπλουζ και όταν έφτασα στην πίστα, η ορχήστρα το γύρισε σε ροκ! Tι κάνεις στην περίπτωση αυτή; Χορεύεις ροκ όσο καλύτερα μπορείς!”

Το 1993, με αφορμή τα 25 του χρόνια στην ελληνική τηλεόραση, παρουσίασε την τελευταία εκπομπή με τίτλο ”Εκπομπές που αγάπησα” με αποσπάσματα από το ”Αλάτι και Πιπέρι” μέχρι και την “Πρώτη Σελίδα”. Στιγμιότυπα  θα παρακολουθήσουμε αυτή την Κυριακή σε ένα αφιέρωμα στον αξέχαστο Φρέντυ Γερμανό  που όλοι αγαπήσαμε.