«Η ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ»

Κυριακή 9 Ιανουαρίου, στις 16.00, ΕΡΤ1

Η number one τραγουδίστρια, που έδωσε στην χώρα μας την πρώτη θέση στη Γιουροβίζιον, είναι προσκεκλημένη στην πρώτη εκπομπή του χρόνου. Η Έλενα Παπαρίζου, εικοσιένα  χρόνια μετά την εμφάνιση της στον διαγωνισμό με τους Antique, που την έκανε γνωστή σε όλη την Ευρώπη, θυμάται ξεχωριστές στιγμές που έχει ζήσει με αγαπημένα της πρόσωπα, συγκινείται, μιλά για μεγάλες αγάπες και για τους γονείς της που έφυγαν την δεκαετία του ‘60, από τα χωριά τους στον νομό Καρδίτσας για να φτιάξουν τη ζωή τους, στην  μακρινή τότε Σουηδία.

Μία από τις πιο δημοφιλείς και αγαπημένες τραγουδίστριες, με δεκάδες διακρίσεις και χρυσούς, πλατινένιους και διπλά πλατινένιους δίσκους, ζωντανεύει με τις αφηγήσεις της εικόνες από την προσωπική και επαγγελματική της ζωή αλλά  και μνήμες που της γεννούν ακόμα και σήμερα εφιάλτες. Μας εξηγεί γιατί στις γιορτές προτιμούσε να ντύνεται Αθανάσιος Διάκος και όχι βασίλισσα Αμαλία όπως τα άλλα κοριτσάκια, ή Πίπη η Φακιδομύτη και ξαναφέρνει στη μνήμη της την πρώτη φορά που οι γονείς της σε ηλικία 3 χρόνων την άφησαν στη θεία της λίγο έξω από τον Βόλο καθώς και τα δέματα που της έστελνε η μητέρα της, τότε. Ήταν μια περίοδος της ζωής της, που αρνιόταν να συζητήσει με την οικογένεια της, για  πολλά χρόνια.

Θυμάται την πρώτη της δουλειά στο εστιατόριο του πατέρα της  όπου βοηθούσε στη λάντζα και στο σκούπισμα: «Έχω βγάλει ένα ολόκληρο καλοκαίρι μέσα στο εστιατόριο, αλλά την αγαπάω αυτήν τη δουλειά. Άλλωστε το πρώτο μου επάγγελμα ήταν  σερβιτόρα αλλά παράλληλα έπρεπε να κάνω και χιλιάδες πράγματα πίσω από το σερβίρισμα.

Η καλύτερη κληρονομιά που μου έχουν δώσει οι γονείς μου είναι να αγαπάω αυτό που κάνω. Ότι κι αν είναι αυτό», δηλώνει με συγκίνηση.

Όσο για το αν έχει αισθανθεί την καρδιά της να ραγίζει, απαντά με ειλικρίνεια:   «Ναι την έχω αισθανθεί, την έχω νιώσει. Ξέρεις, ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός. Έτσι είναι τα πράγματα στη ζωή μας… Και έπεσα εφτά φορές; Οχτώ φορές θα σηκωθώ»

Παρουσίαση / Αρχισυνταξία: Έλενα Κατρίτση

Σκηνοθεσία: Κώστας Γρηγοράκης

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Μιχελής

Μοντάζ: Παναγιώτης Σταματόπουλος

Μουσική Επιμέλεια: Σταμάτης Γιατράκος