Γιώργος Χωραφάς

«Προσωπικά» με την Έλενα Κατρίτση
Αυτή την Πέμπτη στις 16:00 μμ στη ΝΕΤ, η Έλενα Κατρίτση «Προσωπικά» με την οικογένεια Γιώργου Χωραφά.
Ο Γιώργος Χωραφάς, ταξιδεύει στα παιδικά του χρόνια και μοιράζεται μαζί μας τις πιο γλυκές αναμνήσεις του! «Όσο πιο πολύ γνωρίζω τον κόσμο και διαπιστώνω πόσο απέραντος είναι, τόσο συνειδητοποιώ πως δεν υπάρχει τρόπος να χορτάσω…»
Θυμάται τις πρώτες επαναστάσεις που έκανε και τις κόντρες με τον πατέρα του «Οι γονείς μου ήταν της παλιάς σχολής…Όταν όμως μου έλεγαν να κάνω κάτι που δεν ήθελα, έλεγα ψέματα , έκανα τρελά πράγματα….Στα 16 έφυγα από το σπίτι…».
«Λίγο καιρό πριν «φύγει» όποτε μπορούσε τον έβαζα μπροστά σε μια κάμερα και του έλεγα να μου διαβάσει όσα έγραφε. Μετά συζητούσαμε….Τα έχω κρατήσει όλα αλλά ακόμα δε μπορώ να τα δω…. Τον πατέρα μου τον αισθάνομαι παρών μέσα μου. Ξέρω τι κουβαλάω από εκείνον και καλό και κακό….Τα κακά που και ο ίδιος πάλευε και που βλέπω ότι τα έχω κληρονομήσει, τα παλεύω και μπορεί και ο γιος μου και η κόρη μου να τα παλεύουν εξίσου….».
Μιλά για το γιο του και την κόρη του Ζωή, η οποία ακολουθεί τα βήματα του πατέρα της στο χώρο της υποκριτικής, για τη σύζυγό του, η οποία βρίσκεται 40 χρόνια στο πλευρό του, αλλά και το ρόλο που έχει ο έρωτας στη ζωή….«Κάθε άνθρωπος είναι ένας κόσμος! Και αυτός ο κόσμος έχει τα πάντα…Έχει τον παράδεισο αλλά έχει και την κόλαση. Αν αγαπήσεις έναν άνθρωπο και ξεφύγεις από αυτό το αίσθημα για διάφορους λόγους μπορείς να πεις εύκολα τελείωσε και αρχίζω ξανά από το μηδέν αλλά μπορείς να ξαναθυμηθείς….».
Ακόμα μιλά για τη στάση που πρέπει να κρατούν οι διακεκριμένοι έλληνες του εξωτερικού σε σχέση με την κατάσταση που βιώνουμε στη χώρα μας. «Πρέπει να είμαστε με το μέρος σας, να είμαστε σύμμαχοι. Δεν πρέπει να φοβόμαστε να πούμε το στραβό αλλά πρέπει να το σκεφτούμε καλά και να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε προβάλλοντας καλές εικόνες. Ναι, είμαστε και γλεντζέδες και καταφερτζήδες και λέμε πολλά αλλά πρέπει να είμαστε υπερήφανοι, γιατί και αυτά είναι το ελληνικό δαιμόνιο . Πρέπει να το καλλιεργήσουμε ακόμα πιο πολύ , δε πρέπει να μας φοβίζουν με το ΔΝΤ. Το παιχνίδι σε αυτό το επίπεδο το έχουμε χάσει. Όταν χάνεις ένα παιχνίδι όμως σε ένα πεδίο μάχης πρέπει να βρεις ένα καινούργιο, στο οποίο να μπορείς να έχεις την πρωτιά …».
Η συνάντηση με τον διεθνούς φήμης έλληνα ηθοποιό έγινε στην όμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης σε μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή της ζωής του! O γιος του Ηλίας παρουσίασε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ το πρώτο του ντοκιμαντέρ με τίτλο «Αδέσποτα», την σκηνοθεσία του οποίου υπογράφει ο ίδιος και την παραγωγή ο πατέρας του.
Ο Ηλίας και η Ζωή Χωραφά, μιλούν για τον πατέρα τους, τη σχέση των γονιών τους και την Ελλάδα