«Άννα Φόνσου. Ζωή σαν σινεμά»

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, στις 23.00, ΕΡΤ1

Το «αγοροκόριτσο», που βρέθηκε από τους χωματόδρομους της Καισαριανής να παίζει δίπλα στους πιο λαμπερούς και αγαπημένους πρωταγωνιστές του ελληνικού κινηματογράφου, μιλά για τη ζωή της, που μοιάζει με ταινία του σινεμά.

Η Άννα Φόνσου, με καλλιτεχνική πορεία μεγαλύτερη των 60 χρόνων, φέρνει ξανά στη μνήμη της, σαν κινηματογραφικά καρέ, εικόνες από το σπίτι που μεγάλωσε και αναμνήσεις από τη γειτονιά της. Πρόσωπα που προσπαθεί να ξεχάσει, όπως η γιαγιά της αλλά και πρόσωπα που λάτρεψε, όπως ο πατέρας της και η μεγάλη ηθοποιός, Κατερίνα Ανδρεάδη, δίπλα στην οποία έκανε τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα σε ηλικία μόλις, 13 χρόνων. Ο άνθρωπος όμως, που αγάπησε πιο πολύ και της λείπει κάθε μέρα που περνά είναι η αγαπημένη της αδερφή, που έφυγε από τη ζωή πριν αρκετά χρόνια. «Της γράφω κάθε μέρα. Τα βράδια βασανίζομαι γιατί δεν είναι εδώ. Δεν μπορώ να συνηθίσω την απώλειά της».

Η Άννα Φόνσου έβαλε σκοπό της ζωής της να βοηθήσει τους λησμονημένους και αβοήθητους συναδέλφους της, και τα κατάφερε, δημιουργώντας το «Σπίτι του Ηθοποιού», για το οποίο βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών.

Σε μια κουβέντα καρδιάς, μιλά στην Έλενα Κατρίτση για τα όνειρά της, τις σκέψεις της και τις επιθυμίες της. «Θέλω να τα τακτοποιήσω όλα και μετά, να πάρω ένα αεροπλάνο και να πάω σε ένα μέρος που μου αρέσει. Και κάποτε, να φύγω από τη ζωή και να λένε: Θυμάσαι μια τρελή που είχε κάνει και το Σπίτι του Ηθοποιού; Άραγε, ζει;».

«ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ» με την Έλενα Κατρίτση.