« Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ»

Παρασκευή 25 Ιουνίου, στις 23.00, ΕΡΤ1

Ο δημοφιλής σεφ, Λεωνίδας Κουτσόπουλος δεν δίνει συχνά συνεντεύξεις. Όταν όμως το αποφασίζει, μιλά, με ειλικρίνεια αλλά και με το ιδιότυπο χιούμορ που τον χαρακτηρίζει, για όλα, όπως για τις μεγάλες του αγάπες που είναι η μουσική, το ραδιόφωνο, η μαγειρική, Πανιώνιος και η οικογένεια του.
Εξηγεί τι τον συνδέει με τον Φορτίνο Σαμάνο, τον υπαρχηγό του Εμιλιάνο Ζαπάτα και γιατί δεν έγινε ποδοσφαιριστής όπως ήθελε όταν ήταν μικρός. Ζητά συγγνώμη από την μητέρα του για όσα της έκανε στο παρελθόν και θυμάται την αντίδραση της όταν της ανακοίνωσε ότι θα ασχοληθεί επαγγελματικά με την μαγειρική. Ξαναφέρνει στην μνήμη του τις δυσκολίες που έζησε στο Λονδίνο, όπου εργαζόταν στο εστιατόριο του πασίγνωστου σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ, αλλά και πως κατάφερε, περιμένοντας ώρες έξω από ένα, από τα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο, στον Σαν Σεμπάστιαν, τελικά να τον προσλάβουν.
Στα θετικά και αρνητικά στοιχεία του χαρακτήρα του, αναφέρονται η σύντροφος του, ηθοποιός, Χρύσα Μιχαλοπούλου, ο «πρόεδρος», όπως τον αποκαλεί ο Λεωνίδας, Αθηναγόρας Κωστάκος αλλά και ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο οποίος έρχεται να βάλει πολλά πράγματα στη θέση τους και να βοηθήσει, ώστε να «λυθούν» κάποιες παρεξηγήσεις.
Πόσο αγχωτικό μπορεί να γίνει για έναν σεφ και πόσο να επηρεάσει την ζωή του, η απόκτηση ενός αστεριού MICHELIN ή το ενδεχόμενο να το χάσει; Πόσο ανταγωνιστικοί είμαστε στον χώρο της γαστρονομίας σε σχέση με άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης; Πόσο «σκληρός» και απαιτητικός είναι ο χώρος της κουζίνας;
Ο «θείος» Λεωνίδας, αυτή την Παρασκευή, θα μιλήσει «ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ».

Παρουσίαση / Αρχισυνταξία: Έλενα Κατρίτση
Σκηνοθεσία: Κώστας Γρηγοράκης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Μιχελής
Διεύθυνση Παραγωγής: Νίκος Κεντζέας
Μουσική Επιμέλεια: Σταμάτης Γιατράκος