Χρώμα, Άρωμα και Γεύση Ελλάδας στην Ισπανία

Χρώμα, άρωμα κ γεύση Ελλάδας στην Ισπανία
Σάββατο, 31 Μαΐου στις 19:15, στη ΝΕΡΙΤ
Και ενώ όλος ο κόσμος περιμένει την έναρξη του Μουντιάλ, πριν από λίγες ημέρες η καρδιά της Ευρώπης χτύπησε δυνατά, στον τελικό του Champions League, με πρωταγωνίστρια την Ισπανία, αφού για πρώτη φορά βρέθηκαν αντιμέτωπες σε αυτή τη διοργάνωση, δύο ομάδες από την ίδια πόλη, τη Μαδρίτη.
Και επειδή παντού συναντάς ‘Έλληνες, έτσι και στη Μαδρίτη, συναντήσαμε το Φίλιππο Κιτρομιλίδη, sportcaster στο κανάλι της REAL, ο οποίος ζει λεπτό προς λεπτό τους μεγάλους αγώνες της Βασίλισσας της Ευρώπης…Ένας Έλληνας στην καρδιά του ισπανικού ποδοσφαίρου.
Στην καρδιά του ισπανικού μπάσκετ βρέθηκε και ο Φώτης Κατσικάρης, ο οποίος μας ξενάγησε στο Μπιλμπάο, στη Χώρα των Βάσκων. Αγαπήθηκε όσο λίγοι σε αυτή την πόλη, αφού κατάφερε να αναδείξει την ομάδα της, από αουτσάιντερ σε φαβορί, και να την οδηγήσει στην πρώτη ιστορική πρόκρισή της σε τελικό του Euro Cup. Εντός των ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί και επισήμως η ανάληψη των καθηκόντων του, ως προπονητή της Εθνικής μας Ομάδας Μπάσκετ.
Εκτός από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, το φλαμένκο είναι ταυτισμένο με την Ιβηρική Χερσόνησο.Ένας Έλληνας καταφέρνει και κλέβει την παράσταση από τους Ισπανούς συναδέρφους του.
Βεβαίως, δεν θα μπορούσε να λείπει και το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο από την πατρίδα του Δον Κιχώτη, και μάλιστα σε σχέση με την προώθηση των γεύσεων και της ελληνικής κουζίνας
Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, οι Ισπανοί αρχιτέκτονες βάζουν σε ολόκληρο τον κόσμο την προσωπική τους σφραγίδα. Σε έναν τόσο ανταγωνιστικό χώρο, ο αρχιτέκτονας Μίνως Διγενής κατάφερε να διακριθεί, τόσο στη Βαρκελώνη όσο και στη Μαδρίτη, αφήνοντας πίσω του ότι σχετίζεται με το ελληνικό φολκλόρ.

«ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ», με την Ελενα Κατρίτση, Σάββατο 31 Μαϊου, στις 19:15 το απόγευμα, στη ΝΕΡΙΤ