Η δική μας Βίκυ. Η ζωή της Βίκυς Μοσχολιού μέσα από τα μάτια της οικογένειας της

Κυριακή 14/8, 14:00

Η ζωή της Βίκυς Μοσχολιού μέσα από τα μάτια της αδερφής της, Αθηνάς Μοσχολιού, της κόρης της, Ευαγγελίας και της εγγονής της Βίκυς, “ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ” με την Έλενα Κατρίτση .Η Βίκυ Μοσχολιού υπήρξε μια από τις σπουδαιότερες και πιο χαρακτηριστικές φωνές του ελληνικού τραγουδιού και αγαπήθηκε από τον κόσμο όσο λίγοι

Η Αθηνά Μοσχολιού μιλάει για τις δυσκολίες που έζησαν ως παιδιά, τον πολυσυζητημένο γάμο της αδερφής της με το Μίμη Δομάζο και για το κενό που άφησε στη ζωή της, ο ξαφνικός χαμός της. «Η Βίκυ ήταν το μεγάλο παιδί που έπρεπε να δουλέψει για να βοηθήσει την οικογένεια… Μας είχε πάρει στο σπίτι της, εμένα και τα αδέρφια μας γιατί δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς εμάς. Νύφη έφυγα από το σπίτι της! Ήταν μάνα… Νομίζω ότι κάπου είναι, τραγουδάει και θα γυρίσει …Όταν ακούω τα τραγούδια της, κλαίει η ψυχή μου.»

  « …Με είχε ενοχλήσει ο χωρισμός της με το μπαμπά μου, της έριχνα  μεγάλες ευθύνες και ήμουν άδικη μαζί της… Πολλά χρόνια μετά της ζήτησα συγνώμη. Εκείνη, ήταν και μάνα και πατέρας, έδινε τα πάντα για εμάς… Ακόμη δεν την έχω αποχωριστεί…  Και τα παράπονά μου στη μαμά μου τα λέω …»  εξομολογείται η Ευαγγελία Δομάζου.                                                  

     Η εγγονή της Βίκυς Μοσχολιού, κόρη της Ράνιας, Βίκυ Μπαφίτη, μιλάει  πρώτη φορά για τη γιαγιά της, για τις στιγμές που πέρασαν μαζί, θυμάται τα λόγια που της έλεγε και σιγοψιθυρίζει αγαπημένα τραγούδια που έλεγε η γιαγιά της.