Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΣ “ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ”

Ο καταξιωμένος συνθέτης και σπουδαίος πιανίστας Γιώργος Χατζηνάσιος μιλάει στην Έλενα Κατρίτση για τις μεγάλες αγάπες της ζωής του, την μουσική και την οικογένειά του. Για την οικογένεια που δημιούργησε αλλά και για την οικογένεια που γεννήθηκε και τον καθοριστικό ρόλο του πατέρα του. Θυμάται την εποχή που πήγαινε στο σχολείο και στο ωδείο και παράλληλα, τα Σαββατοκύριακα, έπαιζε μουσική στα καμπαρέ που άνοιγαν με αφορμή την άφιξη του αμερικανικού στόλου! Και όλα αυτά σε ηλικία 14 χρόνων!
Εγκατέλειψε την Θεσσαλονίκη με σκοπό να αναζητήσει μια καλύτερη τύχη στην Αθήνα. Έπαιζε πιάνο, ήθελε να κάνει ενορχηστρώσεις αλλά: “Ως συνθέτης δεν ξεκίνησα με τις καλύτερες συνθήκες.Ήμουν δόκιμος και δεν με εμπιστεύονταν οι καταξιωμένοι στιχουργοί, οι οποίοι έδιναν τους στίχους τους στον Γ. Σπανό και τον Μ.Πλέσσα και έκαναν τεράστιες επιτυχίες. Εκείνα τα πρώιμα χρόνια, έψαχνα να βρω μόνος μου στίχους οι οποίοι δεν ήταν και τόσο σπουδαίοι…Στη συνέχεια με βοήθησε το γεγονός, ότι μπόρεσα να συνδυάσω την πραγματικότητα του στίχου με την πραγματικότητα της ζωής…Δεν μου άρεσαν οι ονειρικοί στίχοι που έλεγαν πράγματα που δεν γίνονται ποτέ στη ζωή…Ήθελα να πω “συγγνώμη που σ΄ αγάπησα πολύ, δεν ξέρω να αγαπώ πιο λίγο…” Έτσι απλά, όπως θέλουν να το πουν όλοι!”
Σημαντικός σταθμός στην καριέρα του ήταν η δημιουργία της συμφωνικής καντάτας «Ωδή στον Μέγα Αλέξανδρο», που παρουσιάστηκε σε μια φαντασμαγορική βραδιά στις Πυραμίδες της Γκίζας. Ο Γιώργος Χατζηνάσιος έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία ως συνθέτης καθώς συνεργάστηκε με σπουδαίους στιχουργούς και κορυφαίους τραγουδιστές, κάνοντας τεράστιες επιτυχίες.
«ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ» ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ ΚΑΤΡΙΤΣΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018, 4 μ. μ. ΕΡΤ1

 

Δελτίο Τύπου: Δ.Τ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΣ